Nya bilder i Galleriet!

Nu finns lite bilder från barnlägret i Åshammar 27-28/11 och från vår egen terminsavslutning/gradering 19/12.

HÄR i vårt Galleri!

HÄR i vårt Galleri!

 

Sensei Juhas gradering i UNT

".. ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur svårt karate är."

Läs hela intervjun här!

 

Ånyo ett lyckat barnläger i Åshammar!

Helgen 27-28/11 var det återigen ut på de snöiga vägarna som gällde. Denna gång var det elva av klubbens barn som skulle på barnläger i Åshammar, traditionsenligt arrangerat av Ovansjö Shotokan Karateklubb. Instruktörer var Görgen och Karin Sökare samt Ovansjös egen Thomas Sandberg.

På lördagen var det hård träning som gällde. Gruppindelning var nödvändig eftersom det var närmare 90 deltagande barn i åldern 5 (!) till 14 år - ograderade till 1 kyu. På kvällen, efter Tacos-middagen, var de flesta trötta och snabb insomning skedde direkt efter nedsläckning vid 22-tiden.

På söndagen avhölls gradering för de lokala klubbarna och därefter var det katatävling. Östhammar hade deltagare i alla fyra klasserna (-8, 9-10, 11-12 och 13- år). Våra barn gjorde mycket bra ifrån sig och majoriteten vann åtminstone någon match - sedan kan man ju ha "otur" att möta klassvinnaren i första matchen också... Adrian tog hem segern i klassen 13- år - Stort grattis till denna bedrift!

Tack till Ovansjö och Sökares för ett mycket lyckat läger!

Bilder från lägret finns här!

 

Givande läger i Ludvika

Helgen 20-21 november trotsade fyra av klubbens medlemmar vädergudarna och drog i snöyran till Ludvika på "Blå- och brunbältesläger". Tre träningspass på lördagen ägnades åt "basic", ippon kumite och ännu mer kumite. Somliga av oss hade lite problem med de snabba Nagashi-Tsuki, men övning ger färdighet... Vi bjöds denna dag också på en uppvisning i rullstolskata och rullstolskumite!

Söndagen var det kata med bunkai som gällde de två passen. I bunkaiövningarna fick vi även prova på det som kallas "Oyo", alltså lite mer fri tillämpning som börjar närma sig det realistiska - mycket roligt!

Vi tackar Shihan Görgen Sökare och Dala karateklubb Ludvika för ett mycket lyckat läger!

 

Grattis Sensei Juha till tredje Dan!

Idag 17 oktober graderade på Shihankailäger i Avesta vår klubbs huvudansvarige tränare Juha Rintala framgångsrikt till tredje Dan (både JKS och IJKA).

Nu väntar en välförtjänt semester!

 

Lyckad tränings- och graderingslördag!

Lördagen 4/9 inleddes med två träningspass med Sensei Görgen och Karin. Det blev en bra blandning med jobbigt för både kropp och "huvud". Därefter avhölls gradering. Åtta medlemmar fick ny grad.

Stort Grattis till er alla!

Ett extra omnämnande förtjänar Jens Eklund som denna dag graderade till 2 kyu (andra bruna). Jens har tränat länge, men har varit oförtjänt hårt drabbad av träningshindrande skador.

Bilder finns i vårt Galleri!