Rapport från Barnläger i Ovansjö 22-23/5

Fjorton barn från föreningen deltog på lägret som bestod av träningspass på lördagen och katatävling på söndagen. Instruktörer var Görgen och Karin Sökare samt Ovansjös Thomas Sandberg.

Alla barn var jätteduktiga på både träning, övernattning och tävling - tre bucklor tog vi med oss hem!!

Vi tackar återigen Ovansjö och Senseis för ett mycket lyckat läger! Tack även till er föräldrar som hjälpte till med transporter och sov kvar.

Några bilder från lägret finns nu i vårt Galleri!

(Ni som var med och har bilder, skicka gärna till hemsidan!)

 

Bilder från helgens Katoläger (7-9 maj) i Rosersberg

Finns nu i vårt Galleri!

 

Träning med Sensei Kenta Kai i Kungsgården 16/4

Sensei Kai är 24 år och började träna karate när han var åtta. Nu går han på Instructor's Class i Japan och kommer om ca ett år vara färdigutbildad instruktör och då även erhålla sitt tredje dan. Som ett led i sin utbildning har han nu skickats ut i världen. Vår chefsinstruktör Sensei Görgen Sökare har senaste veckan turnerat runt med Sensei Kai som hållit uppskattade träningspass på flera platser. I fredags var det Ovansjö Shotokans tur att få besök.

Tre från Östhammar valde att delta och vi var efteråt mycket nödja. Sensei Kai bjöd nämligen på högkvalitativ träning under tre timmar. På ett lugnt och tydligt sätt gick Sensei igenom ett flertal olika träningsmoment i kihon, kata och kumite. Sista timmen fick brunt och svart en fullständig genomgång i kata Jion.

Några bilder från träningen finns nu i vårt Galleri!

 

Rapport från Läger i Kungsgården 20-21/2

Fyra av föreningens medlemmar deltog på lägret (bara lördagen). Instruktör var Shihan Görgen Sökare.

Vi inledde med "japansk träning", d.v.s. hårt och basic. Därefter ett "sparkpass" för upp till blått där de vanliga sparkarna genomgicks grundligt. Svart/brunt fick sedan lära sig kata Nijushiho inklusive bunkai. Ytterligare ett pass med Shutu-uke-kombinationer hanns med.

Görgen avslutade dagen med att berätta lite om begreppet "kiri" som han översatte med "respekt" - visa respekt mot klubben och träningskompisar, respekt mot karaten, respekt mot intruktörer och ledare o.s.v. Kiri är viktigt och skall alltid tillämpas.

Vi tackar Ovansjö och Görgen för lägret och hoppas att alla klarade söndagens graderingar!

Några bilder från lägret finns nu i vårt Galleri!

 

Januarilägret med Sensei Kamal 16-17/1

Tolv av klubbens medlemmar åkte till Rosersberg lördag till söndag.

På lördagen kördes fyra träningspass och dagen avslutades med gradering. Adrian klarade sin gradering till 3:e kyu - Bravo! 

Söndagen inleddes med tre timmars träning, lunch och därefter tävlingar i kata och kumite.

Det gick mycket bra för Östhammar - Magnus tog hem segern i herrarnas kumite (brun-svart) och Elisabeth vann fjärde pris i damernas kata (alla grader). Jättekul och Stort Grattis! (Här finns alla tävlingsresultat.)

Alla deltagare var mycket nöjda med både arrangemang, innehåll och inte minst med gästinstruktör Kamal Helou som på utmärkt engelska höll förstklassig undervisning.

Bilder från träning, gradering och tävlingar finns nu i vårt Galleri!