Barntävling i Åshammar

Lördag 27/4 var det kata- och kumitetävling i Åshammar. Bland totalt ca 75 deltagare närvarade fanns vår förening med åtta barn som tävlade i kata (Moa, Nova, Ville, Wilhelm, Sandra, Andreas, Johan och Dante). Alla barnen gjorde mycket bra ifrån sig och flera vann sina första matcher. Johan vann pokal med en fjärdeplats i sin klass 9-10-åringar - grattis! Tack till Ovansjöföreningen och Sökares för att ni fortsätter arrangera roliga och lyckade tillställningar!

Nyheter om Junro-kata

JKS Japan har ändrat när det gäller Junro och därför gör TSKO detsamma. Fr.o.m. nu krävs Junro Shodan för att gradera till 5 kyu osv.

 

Grad

JKS-kata

IJKA-bunkai

5 kyu

Junro Shodan

-

4 kyu

Junro Nidan

-

3 kyu

Junro Sandan

Bunkai Heian Shodan

2 kyu

Junro Yondan

Bunkai Heian Nidan

1 kyu

Junro Godan

Bunkai Heian Sandan

1 Dan

Samtliga Junro-kata

Bunkai alla Heian + Tekki Shodan

 

Referat från "Januarilägret" 1-3 februari

Denna gång var Scott Langley, Irland (5:e dan JKS) inbjuden som gästinstruktör. Förutom Scott hölls träningspass av vår organisations chefsintruktörer Görgen och Karin Sökare samt Mikael Fahlsten (Hinote Karate Do, Mariefred) och Tomas Linde (Zanshin Karate, Hässleholm). Alla pass var mycket uppskattade och givande!

Den röda tråden i Scotts pass var att använda kroppen för att hitta kraft och snabbhet, "snap" och "retract" - t.ex. använda "kimme" i en teknik också för att snabbt förbereda nästa osv. (tydligt Asai-inspirerad karate).

Övriga pass innehöll bl.a. en genomgång av tekniken "ura-ken" och katan "Hinote".

Från vår klubb deltog åtta personer på hela eller delar av lägret.

På söndagen hölls det tävlingar i kata och kumite, vi representerades av Adrian och Daniel som tävlade i båda disciplinerna. I kata (herrar 16 år och uppåt) vann båda sina första två matcher, men hamnade ändå utanför pallen den här gången. I kumite (16 år - ej fyllda 18) kom Adrian på andra plats. Grattis!

Vi tackar för ett mycket lyckat arrangemang!