VT 2015 - HT 2015

Org. nr 802449-5585

Plusgironr. 4388616-7

VT 2015 - HT 2015


Lyckad terminsavslutning och gradering

Måste vara någon form av föreningsrekord i modern tid, för idag söndag 20/12 graderade inte mindre än 36 barn och nybörjarvuxna som därmed erhöll rätten att bära ett nytt bälte. Graderingen förrättades av Sensei Walter och Sensei Adrian. Ceremonin avslutades med att de två högst graderade barnen, Ville och Sandra, genomförde sin graderingskata Heian Godan på ett utomordentligt snyggt sätt vilket resulterade i stora applåder från publiken. Roligt att se att tålamod och träning kan ge utdelning!


Välbesökt februariläger med Sensei Okamoto - och ett nytt svartbälte i klubben!

Helgen 13-15 februari avhölls traditionellt träningsläger och JKS Swedenmästerskap i Rosersberg, den här gången med inbjuden gästtränare Sensei Saori Okamoto. En snabbräkning av antalet deltagare på lördagen gav en bra bit över 100 deltagare, nog närmare 140 stycken, vilket är väldigt roligt!

Från Östhammar deltog fem personer (Kåre, Hamed, Adrian, Elisabeth och Joakim) som fick tillfälle att träna bl.a. grundtekniker, finslipning av kata Jion och Bassai Dai, ett pass med fokus på andningen och, naturligtvis, mycket, mycket mer. På söndagen tränades bl.a. kata Gankaku och vi fick oss även till livs en stimulerande uppvisning av Sensei Okamoto som visade hur katan kan utföras av en världsmästare.

På lördagen klarade Adrian sin gradering till svart bälte - 1:a dan. Det är klubbens åttonde svartbälte genom tiderna och det första på drygt tio år - väldigt roligt och stort Grattis!

På söndagens tävlingar deltog Hamed i herrar kumite och Adrian i herrar kata. Båda gjorde mycket bra ifrån sig och Adrian tog sig till final, men fick nöja sig med en andraplats (vilket ju inte är fy skam).

Vi tackar för ett utmärkt arrangenmang!

Några bilder finns här.